Operativna grupa

Tužiteljstvo i SIPA najavili brojne akcije

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 09:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Bosni i Hercegovini, se do kraja godine očekuje niz aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i korupcije, a s obzirom na događanja na ratištima Sirije i Iraka, povećana je pozornost agencija za provođenje zakona, u segmentu praćenja i kaznenog procesuiranja državljana BiH, koji su sudjelovali na stranim ratištima'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH nakon sastanka glavnog tužitelja Gorana Salihovića, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA Perice Stanića i ministra sigurnosti Dragana Mektića.

Kako se navodi, razgovaralo se o aktivnostima koje se provode u borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Dogovoreno je da se što prije intenzivira rad Operativne grupe za borbu protiv terorizma, a direktor SIPA-e će osigurati prostorije i kapacitete za rad grupe u okviru zgrade te agencije.

Sudionici sastanka pozitivno su ocijenili napredak u borbi protiv terorizma, koji je pohvaljen i u izvještaju State Departmenta, te istakli da se nastavljaju aktivnosti u formiranju i jačanju kapaciteta za borbu protiv terorizma i sprječavanju aktivnosti koje imaju veze s terorizmom.

Na sastanku je istaknuto da je suradnja agencija za provođenje zakona na izuzetno visokom nivou i da je rad agencija u najvećem intenzitetu i frekvenciji aktivnosti u posljednjih nekoliko godina.

Kopirati
Drag cursor here to close