ometanje

Tužiteljstvo Ministarstvu: Bez izjava dok traje istraga o smrti učenika Mahira

Vijesti / Flash | 06. 01. 2016. u 15:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Županije Sarajevo sugeriralo je županijskom Ministarstvu za obrazovanje, znanosti i mlade da se tijekom istrage o tragičnoj smrti učenika Mahira Rakovca suzdrži od izjava, priopćeno je iz županijske press-službe.

''Uvažavajući činjenicu da Tužiteljstvo Županije Sarajevo provodi istragu s nastalim okolnostima vezanim za smrti učenika Mahira Rakovca, a zbog osjetljivosti, Ministarstvu za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo ova institucija je sugerirala suzdržavanje od davanja priopćenja i izjava jer bi to moglo ugroziti tijek istrage'', navedeno je u priopćenju.

Kolegij Gradskog vijeća u Sarajevu je na današnjoj sjednici iskazao suosjećanje s roditeljima tragično preminulog učenika Mahira Rakovca te osudio maloljetničko nasilje u bilo kojem obliku, priopćeno je iz Gradske uprave.

Kolegij Gradskog vijeća podržava aktivnosti koje poduzimaju nadležni organi u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti koje su dovele do tragičnog ishoda. Izražena je podrška inicijativama za izmjene, odnosno donošenje zakonskih propisa čiji su cilj prevencija i sankcioniranje maloljetničkog nasilja.

Kopirati
Drag cursor here to close