5 do 12

Tuzlanski Klub novinara organizira prosvjednu novinarsku kavu

Vijesti / Flash | 05. 01. 2015. u 14:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako bi se skrenula pažnja javnosti na sve učestalije napade na novinare i medije uopće, Klub novinara Tuzla sutra organizira prosvjednu novinarsku kavu.

"Solidarno podržimo kolege, zaštitimo svoju branšu i ne dozvolimo da napadi, uskraćivanja prava na rad i ugrožavanje medijskih sloboda budu dio našeg okruženja", navodi se u priopćenju tuzlanskog Kluba novinara.

Prosvjedi se organiziraju u gradovima u kojima djeluju klubovi novinara u okviru Udruženja/udruge BH novinari.

Prosvjeda kava organizira se simbolično u 11.55 sati u caffeu Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

 

Klub novinara Zenice podržao zahtjeve Udruženja bh novinari

Članovi Kluba novinara Zenica iz nekoliko redakcija okupili su se u dopisništvu javnih RTV servisa Federalne radio-televizije i BHRT-a kako bi iskazali podršku zahtjevima koje je uputilo Udruženje "BH novinari", nakon nekoliko posljednjih slučajevi kršenja medijskih sloboda.

"Ovo je naš mali prosvjed zbog stalnih kršenja medijskih sloboda i ugrožavanje sigurnosti novinara u BiH, te uključenosti javnih službenika i visokopozicioniranih političara u napade na novinare, kao i nedostupnosti pravde žrtvama nasilja, i izostanka efikasne akcije nadležnih državnih organa i institucija", kazala je predsjednica Kluba novinara Zenice Velida Kulenović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close