Perpetuum Mobile

U 11 godina "Otvorenog parlamenta" PSBiH posjetilo 20.000 gostiju

Vijesti / Flash | 29. 06. 2016. u 12:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru realizacije programa "Otvoreni parlament", Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) u četvrtak, 30. lipnja, ugostit će predstavnike Instituta za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum Mobile" iz Banja Luke.

Tada će biti obilježeno nešto više od 11 godina realizacije programa "Otvoreni parlament" i Parlamentarnu skupštinu posjetit 20.000 i posjetitelj, a tim povodom predviđeno je da goste u parlamentarnom Centru za posjetitelje pozdravi predsjedavajući Doma naroda Safet Softić.

Program "Otvoreni parlament" u okviru Tajništva Parlamentarne skupštine BiH od 25. svibnja 2005. godine neposredno realizira Sektor za odnose s javnošću i posrijedi je, za sada, jedini program organiziranih grupnih posjeta jednoj instituciji na svim nivoima vlasti u BiH.

Osnovna ideja je neprestano približavanje najširem sloju građana značaja Parlamentarne skupštine BiH u demokratskom sustavu BiH i potreba što transparentnije prezentacije njenog rada, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

U okviru boravka u PSBiH gostima je omogućeno da doznaju više o strukturi i osnovnim funkcijama najvišeg zakonodavnog organa u BiH, obiđu najznačajnije parlamentarne prostore i, ukoliko izraze želju, susretnu se i razgovaraju s poslanicima Zastupničkog doma odnosno delegatima Doma naroda.

Pod sloganom "Parlamentarna skupština BiH - Kuća otvorenih vrata" do sada su parlament posjetili gosti iz više od 50 zemalja svijeta sa svih kontinenata, a od 2008. godine u funkciji je Centar za posjetitelje sa odgovarajućim prostorom za prijem grupa posjetitelja i opremom za audio-vizualne prezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close