Zastupnički dom PSBiH

U drugom krugu glasanja usvojen Prijedlog proračuna institucija BiH za 2021.

Prije izjašnjavanja o predloženom proračunu zastupnici su, u drugom krugu, glasali i o pet amandmana koje je na predloženi proračun uložila zastupnica Mirjana Marinković Lepić, ali ih nisu usvojili.
Vijesti / Flash | 27. 04. 2022. u 18:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je danas, u drugom krugu glasanja, usvojio Prijedlog zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. 

Prije izjašnjavanja o predloženom proračunu zastupnici su, u drugom krugu, glasali i o pet amandmana koje je na predloženi proračun uložila zastupnica Mirjana Marinković Lepić, ali ih nisu usvojili.

Zastupnički dom je, također u drugom krugu, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Cilj predloženog zakona je izjednačiti nastanak obveze plaćanja akcize za porezne obveznike koji prometuju duhanske proizvode s poreznim obveznicima koji prometuju druge akcizne proizvode.

Izmjenama i dopunom Zakona definira se obveza nastanka plaćanja akcize na duhanske proizvode na isti način kao i za druge akcizne proizvode, što u praksi znači da će se plaćati prilikom prvog prometa ili uvoza proizvoda.

Prema sada važećem zakonu, akciza na duhanske proizvode se plaća prilikom preuzimanja akciznih markica, dok se kod drugih proizvoda plaća prilikom prvog prometa ili prilikom uvoza proizvoda.

Kopirati
Drag cursor here to close