Prodaja kokaina

U dvorištu talijanskog milijunaša pronađena zakopana 4 milijuna eura

Vijesti / Flash | 18. 06. 2015. u 13:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska financijska policija priopćila je u četvrtak da je četiri milijuna eura u gotovini pronašla zakopano u bašti vile šefa mreže trgovaca drogom u blizini Torina (na sjeverozapadu zemlje).

U okviru ove istrage podignuto je 15 potjernica: osam osoba je već uhićeno - sedam u Italiji i jedna u Portugalu - i još sedam, a traga se za još trojicom Brazilaca.

Za ove osobe se sumnja da pripadaju organizaciji trgovaca drogom koji su uvozili kokain iz južne Amerike za Ndranghetu, kalabrešku mafiju.

Prema navodima policije, radi se o "jednoj od najvećih organizacija trgovine drogom u Italiji, s operativnom bazom u pokrajini u Torinu i velikim posljedicama" na druge talijanske regije.

Gotovina pronađena zakopana predstavlja 'trezor' kriminalne organizacije. Osim novca, brojni vrijedni satovi, od kojih 26 Rolex-a, nakit i drugi plemeniti predmeti su pronađeni zakopani.

U tijeku istrage, koja je trajala mjesecima, 415 kilograma kokaina u vrijednosti od oko 35 milijuna eura je zaplijenjeno u tri razne operacije u španjolskoj luci Valencija.

Nepokretna imovina, tekući računi, kompanije i automobili u ukupnoj vrijednosti osam milijuna eura su blokirani.

Osim toga jedna grupa trgovaca drogom, također povezana s Ndranghetom, otkrivena je u Ostiji, u rimskoj regiji. Ova istraga je ciljala 19 osoba osumnjičenih da su uvezli više od jedne tone kokaina u dvije posljednje godine.

Kopirati
Drag cursor here to close