Poplave

U Grudama proglašeno stanje prirodne nepogode

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.
Vijesti / Flash | 26. 05. 2023. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 26. svibnja proglašeno je stanje prirodne nepogode prouzrokovane poplavama na dijelu općine Grude na području Mjesne zajednice Drinovci u mjestima Kongora, Plavilo, Boljava, Bilo polje i Nuga.

Temeljem članka 26. stavak g) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke broj: 23/20), članka 42. Statuta općine Grude ("Službeni glasnik općine Grude", broj: 1/08, 2/13 i 3/15) i članka 32. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranju stožera i povjerenika civilne zaštite ("Službene novine FBiH", broj: 77/06 i 5/07) a na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Grude, Općinski načelnik donosi Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na dijelu općine Grude.

Zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom. Pozivaju se sve osobe koje su imale štetu, na navedenom području, da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja ove Odluke. Svi oni koji su već podnijeli prijavu ista će biti uzeta u razmatranje.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.

Prestankom razloga za njenim donošenjem ova Odluka će biti stavljena van snage.

Odluka stupa na snagu danom donošenja a objavit će se u Službenom glasniku općine Grude.

Kopirati
Drag cursor here to close