Od 16. rujna

U Hrvatsku do sada ušlo 223.935 imigranata

Vijesti / Flash | 23. 10. 2015. u 12:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka imigrantske krize, 16. rujna, u Hrvatsku je ukupno ušlo 223.935 imigranata i izbjeglica, a u petak od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 926 osoba, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Tenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 667 imigranata. I dalje se na hrvatskim istočnim granicama očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije, navodi MUP RH.

Ministri Ostojić i Stefanović dogovorili mehanizme za rješavanje izbjegličke i imigrantske krize

O problemu migrantske krize razgovarali su danas na graničnom prijelazu Bajakovo ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije Ranko Ostojić i Nebojša Stefanović. Dogovorili su kratkoročne i dugoročne mehanizme za rješavanje imigrantske izbjegličke krize na granici dviju država.

Po riječima ministra Ostojića, čim bude dovršen zimski tranzitni centar u Slavonskom Brodu, izbjeglice i imigranti neće više u Hrvatsku ulaziti preko Bapske, već će hrvatskim vlakovima do Slavonskog Broda biti prevoženi izravno iz Srbije, iz Šida.

Također je dogovoreno da će se registracija izbjeglica i imigranata koja se obavi u Srbiji, koristiti i kao "ulaznica" za njihov prolazak kroz Hrvatsku.

Postignuta je i suglasnost oko većeg angažmana srbijanskih policajaca na Berkasovu kako bi se smanjio pritisak izbjeglica na susjednu Bapsku u Hrvatskoj.

Zatvaranje granica nije rješenje

Zatvaranje granica nije rješenjeO aktualnoj humanitarnoj i izbjegličkoj krizi za RSE govori regionalni glasnogovornik UNHCR-a za Jugoistočnu Evropu Neven Crvenković. http://goo.gl/DPe840

Posted by Radio Slobodna Evropa - Balkanski Servis on Friday, October 23, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close