Informacije iz MUP-a

U Hrvatsku ušlo 29.910 migranata

Vijesti / Flash | 21. 09. 2015. u 13:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do 12 sati u Hrvatsku je ušlo oko 29.910 migranata, priopćili su u ponedjeljak iz MUP-a, izvijestivši i da se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi oko 2.450 migranata, dok ih je oko 500 izašlo i prevoze se prema graničnim prijelazima.

Migrante koji u skupinama kod Tovarnika prelaze iz Srbije u Hrvatsku policija prevozi do privremenoga šatorskog naselja u Opatovcu, te ih od ponedjeljka ujutro u Tovarniku gotovo i nema.

Već pri samom prelasku granice dočekuje ih policija te se od nedjelje navečer prevoze u Opatovac. Iz Opatovca, u kojem bi se migranti po pristizanju trebali zadržati najviše 48 sati, prevoze se autobusima do granice s Mađarskom i Slovenijom.

 

Granični prijelaz Bregana otvoren je na izlasku iz Republike Hrvatske od četvrtka u 16 sati poslijepodne za sav promet, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet zatvoreni su pak granični prijelazi s Republikom Srbijom, osim graničnog prijelaza Bajakovo. Zatvoreni su prijelazi - Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina.

Na graničnom prijelazu Bajakovo u prekidu je ulazak teretnih vozila, dok se na izlazak čeka u koloni dugoj oko četiri kilometra.

Kako je izvijestio HAK, zatvoren je i granični prijelaz Harmica s Republikom Slovenijom.

Ulazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Županja.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close