CCI

U Mostaru prikupljanje potpisa u okviru akcije 'Sposobnim, a ne podobnim'

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 11:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centri civilnih inicijativa (CCI) započeli su u srijedu na Španjolskom trgu u Mostaru dvodnevnu uličnu akciju prikupljanja potpisa podrške peticiji "Sposobnim, a ne podobnim".

Ulična akcija, koja se provodi u sklopu kampanje "Sposobnim, a ne podobnim", jedna je od deset akcija prikupljanja potpisa podrške građana zahtjevu za jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora, te pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti i javnim poduzećima.

Projekt koordinator kampanje Lejla Deronja-Suljić kazala je u izjavi za medije kako je glavni cilj akcije depolitizacija funkcija u javnom sektoru te davanje prednosti prilikom zapošljavanja sposobnim, a ne podobnim kandidatima.

Po njezinim riječima, osobne sposobnosti, znanje, iskustvo i integritet kandidata moraju biti presudni faktor prilikom imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru, a ne stranačke ili obiteljske veza.

''Isto tako, peticijom se želi izvršiti dodatni pritisak za pokretanje postupka izmjene zakona o državnoj službi na svim razinama vlasti po uzoru na zakon koji je već donesen u Sarajevskoj županiji'', istaknula je Deronja-Suljić, naglasivši pritom kako se, pored potpisivanja na ulici, peticiji može pristupiti i online na adresi www.sposobnimanepodobnim.ba.

Kampanja je već provedena u nekoliko gradova u BiH - Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, Doboju i Bijeljini, a peticija u Mostaru moći će se potpisati i sutra od 10 do 14 sati ispred Mepas Malla (u slučaju lošeg vremena štand CCI-a će biti unutar Mepasa).

Iz CCI-a pozivaju sve pojedince i organizacije, javne osobe, novinare, akademsku zajednicu i sve ostale aktere javnog života da se uključe kao prijatelji kampanje i svojim ugledom u društvu daju doprinos u ostvarivanju njenih društveno korisnih ciljeva.

Kopirati
Drag cursor here to close