13 dana nakon vandalizma

UABNOR: Ako Bevanda govori istinu neka nas upozna s rezultatima istrage

''U slučajevima narušavanja javnog reda i mira u bilo kojem obliku dobijemo ekspresno bar inicijale počinitelja, a nakon terorističkog čina 13 dana vlada tišina''.
Vijesti / Flash | 27. 06. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prošlo je 13 dana od terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine Partizansko spomen groblje u Mostaru. Još nema konkretnih rezultata istrage. Policija šuti, tužiteljstvo šuti, a dani prolaze'', poručuju iz UABNOR Mostar.

''Valja podsjetiti da je par dana nakon uništavanja ovog bisera graditeljske baštine izjavu dao gospodin Slađan Bevanda, ministar u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ. On je tom prilikom rekao: ''MUP svaki put reagira na pravi način i pronađe počinioce, a na drugima je da to procesuiraju''. Onda je još ponovio: ''Počinitelje uvijek pronađemo i dovedemo pred lice pravde'', te je dodao: MUP HNŽ časno i pošteno radi svoj posao''.

''Ako ministar govori istinu, onda bi bilo dobro da javnost upozna sa rezultatima istrage, jer i u slučajevima narušavanja javnog reda i mira u bilo kojem obliku dobijemo ekspresno bar inicijale počinitelja, a nakon terorističkog čina 13 dana vlada tišina'', istaknuli su iz UABNOR-a.

''Ako je točan navod ministra Bevande da oni otkriju počinitelje, a da drugi ništa ne poduzimaju i laiku je jasno da je sljedeća adresa Tužiteljstvo. Ako je sve ovo točno, nameće se pitanje zašto Tužiteljstvo šuti''.

Dodaju kako ''šutnja proizvodi brojne špekulacije i unosi nemir u grad''.

''Građani, koji su u velikoj mjeri uznemireni zbog ovakvih događanja imaju pravo na informacije''.

''Inzistiramo na ozbiljnoj i transparentnoj istrazi. Tražimo informacije o tijeku istrage odmah'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close