Tužiteljstvo BiH

Ukinuta prvostupanjska presuda u predmetu Mladen Ždrale

Vijesti / Flash | 05. 10. 2015. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Apelacijskog odjeljenja Suda BiH otpremilo je 8. rujna rješenje od 27. kolovoza, kojim je uvažena žalba Tužiteljstva BiH, te je ukinuta prvostupanjska presuda u predmetu Mladen Ždrale i određeno održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjeljenja Suda BiH, priopćeno je danas iz Suda BiH.

Prvostupanjskom presudom od 17. veljače optuženi Mladen Ždrale je oslobođen optužbe za kazneno djelo ubojstvo i kazneno djelo izazivanje opće opasnosti. U skladu sa odredbom člana 189. stav 1. ZKP BiH, optuženi Ždrale je oslobođen obaveze da nadoknadi troškove ovog kaznenog postupka.

Protiv navedene presude žalbu je blagovremeno izjavilo Tužiteljstvo BiH i to zbog bitne ozlijede odredaba kaznenog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja sa prijedlogom da vijeće Apelacijskog odjeljenja žalbu uvaži i pobijanu presudu ukine, te odredi održavanje pretresa pred Apelacijskim vijećem Suda BiH.

Apelacijsko vijeće je 27. kolovoza održalo javnu sjednicu na kojoj je tužitelj ukratko izložio žalbu, a branitelj optuženog odgovor na istu.

Optuženi se u svome izjašnjenju suglasio sa navodima branitelja. Nakon što je ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih navoda, Apelacijsko vijeće je donijelo ovu odluku, priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close