U čemu?

Uočen napredak u BiH?!

Vijesti / Flash | 22. 01. 2015. u 11:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki državni tajnik John Kerry i visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Europske unije Federica Mogherini sinoć su u Washingtonu, nakon zajedničkog sastanka, rekli kako su u Bosni i Hercegovini zabilježeni određeni pozitivni koraci.

Kako je objavila Anadolija, tijekom posjete izaslanstva EU Washingtonu dužnosnici su razgovarali o borbi protiv terorizma, klimatskim promjenama, Libiji, Bliskom istoku i Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji za medije nakon sastanka, Kerry je kazao kako su razgovarali o brojnim pitanjima, posebno Libiji, ali i o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu, izraelsko-palestinskom pitanju, kao i budućnosti BiH gdje je visoki predstavnik osobno bio vrlo uključen posljednjih tjedana.

Mogherini je rekla kako je Kerry spomenuo zajednički posao koji su zajedno uradili i koji će nastaviti raditi na Balkanu.

"I ne samo u BiH gdje imamo određene pozitivne korake, ali također i o dijalogu između Kosova i Srbije gdje zajedno radimo", rekla je Mogherini.

Kopirati
Drag cursor here to close