Zenica

Uspješna vježba oko 600 pripadnika specijalnih policijskih postrojbi

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 20:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 600 pripadnika specijalnih policijskih postrojbi Federalne uprave policije, i ministarstava unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog kantona, izveli su pokaznu vježbu tijekom koje je prezentirano i demonstrirano reagiranje i postupanje policijskih snaga na kontroli i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira, koji prerasta u krizno stanje.

Na lokaciji nekadašnjeg omladinskog centra i bivše vojarne u naselju Nemila kod Zenice izvedena je združena pokazna vježba mješovitih timova pet specijalnih policijskih postrojbi na razini Federacije BiH, kojom se pokazala trenutna obučenost timova i stvaranje kapaciteta zajedničkih snaga da odgovore svakoj sigurnosnoj situaciji u FBiH.

U brzo izvedenoj vježbi pokazano je koliko naša policija može da se suprotstavi svakom sigurnosnom izazovu i može li ga uspješno riješiti.

"Policija FBiH ima kapacitet da pruži sigurnost svakom građaninu, radi dobro svoj posao i svi mogu biti zadovoljni onim što policija čini. Ovom vježbom pokazujemo kako nastojimo stvoriti kapacitete koji zajedničkim snagama, sa stajališta obučenosti i opremljenosti, mogu odgovoriti svakoj sigurnosnoj situaciji", kazao je nakon vježbe Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Prije održane zajedničke vježbe specijalnih policijskih postrojbi održan je sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije s policijskim komesarima kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, na kojem se razmatralo aktuelno stanje sigurnosti na području Federacije BiH.

"Razgovarali smo o temi sigurnosti, budući da se u medijima pojavljuju informacije o osjećaju nesigurnosti građana, naročito u Sarajevu. Ove osude su zbunjujuće, a svi pokazatelji koji definiraju stanje sigurnosti u Federaciji BiH su pozitivni i stoga nema nikakvih razloga da se na pogrešan način govori o stanju sigurnosti. Stanje sigurnosti na području Federacije treba promatrati ne samo na području lokalne zajednice, iako su i ti podaci zadovoljavajući, i stoga nema potrebe za strah kod građana", istaknuo je Lukač.

Ocjene o sigurnosnoj situaciji u FBiH, kroz prizmu održane pokazne vježbe, dao je i zapovjednik Stožera zajedničke vježbe, policijski komesar Semir Šut, koji je istaknuo kako su "timovi ove godine opremljeniji i obučeniji u odnosu na prethodnu godinu, i u tom kontinuitetu nastavit ćemo obučavati naše ljude, koji su danas pokazali vrhunsko umijeće".

Zanimljivo je da će ovi specijalni policijski timovi kolektivno sudjelovali i u osiguranju nogometne kvalifikacijske utakmice između BiH i Irske, koja je proglašena susretom velikog rizika.

Kopirati
Drag cursor here to close