Javnost rada

Uvodi se zabrana izravnog prijenosa sjednica Općinskog vijeća Livno?

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 11:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvoj sjednici Općinskog vijeća Livno, zakazanoj za 30. prosinca, jedna od točaka dnevnog reda bit će i stavljanje izvan snage odluke o izravnom prijenosu sjednica putem elektronskih medija.

U obrazloženju ove odluke stoji kako je prije nekoliko godina zbog govora mržnje pojedinih vijećnika Regulatornoj agenciji za komunikaciju upućena prijava i da je na osnovu te prijave radio postaja "Radio Livno" bila izložena mogućnosti plaćanja kazne.

U obrazoženju se napominje kako će radio postaje i ostali mediji i dalje snimati sjednice vijeća, ali da će sami odlučivati što i kada će emitirati javnosti, odnosno da će prije emitiranja pročistiti snimku sjednice.

Dio oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Livno smatra kako je ovo pokušaj medijske cenzure od strane vladajuće većine te smatraju da je javni interes iznad govora mržnje.

Općinsko vijeće Livna 27.veljače 2009. godine donijelo je odluku kojom sjednice Općinskog vijeća Livna se izravno prenose putem radio valova JP "Radio Livna" i ostalih medija.

Kopirati
Drag cursor here to close