Zaboravljeni iz Ilića

Vapaj iz Mostara: Svi peru ruke, nitko za nas nema novca

Vijesti / Flash | 11. 10. 2015. u 11:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već dugo vremena na Bakšimu u Ilićima postoje problemi od kojih svatko pere ruke, pišu u pismu građani koji su nakon mnogobrojnih pokušaja kontakta s nadležnim institucijama naišli na zatvorena vrata te su ovaj put odlučiti poslati apel putem medija.

Naime, problemi u Ilićima jesu lokacije kontenjera prenatrpanih smećem tik uz ulazna vrata više domova koji su zabrinuti za sigurnost sebe i svojih ukućana. Neadekvatna lokacija i neadekvatno odvoženje smeća (ne kupi se smeće oko kontenjera nego samo što je u kontenjeru) rezultirali su pojavom mnogobrojnih glodavaca koji ugrožavaju zdravlje građana te nepodnošljive smradove i začepljenja odvoda oborinskih voda koje s prvom jačom kišom uzrokuju velike poplave što se može vidjeti na slikama koje sun am poslali.

Zabrinuti građani su kontaktirali JP Parkove u kojima su ih preusmjerili na mjesnu zajednicu Ilići gdje im je pak rečeno da to nije u njihovoj nadležnosti te da su oni nemoćni po tome pitanju.

Drugi problem s kojima se suočavaju je na istoj lokaciji, te su na udaru isti domovi. Naime, već dugi niz godina se čeka na završetak započetoga projekta izgradnje podzide koja bi osigurala sigurnost starih objekata i sigurnost građana koji se kreću trotuarom ili cestom uz istu.

Na staroj kamenoj podzidi uticajem okolnosti, razmnožavaju se razne biljke koje se ne mogu kontrolirati. Svojim jakim korjenjem podižu betonski izlivena dvorišta i ulaze u domove okolnih kuća, gdje također prave veliku štetu. Obraćajući se JP Parkovima za problem čišćenja podzide, rečeno im je da oni nemaju novaca te da stanovnici toga dijela posjeku i očiste te će oni odnijeti. U par navrata gražani su tako I postupili, no, kako navode, zatim je ‘’gospodi iz parkova dojadilo i odvoziti.’’

Obratili su se gradu za nastavak gradnje podzide gdje su dobili isti odgovor "nemamo para da je završimo"!

Zabrinuti građani uz ovo ističu i kronični problem cijelih Ilića, a to je kanalizacija, gdje od silnih protočnih septičkih jama ovaj problem dobiva još jednu dimenziju.

‘'Želimo poslati apel svim nadležnim institucijama da samo rade svoj posao, jer mi od njih ne zahtjevamo ništa drugo. Mi ćemo uredno nastaviti plaćati svoje obveze odvoza smeća, naknade za puteve što pri registraciji što pri točenju goriva, te tako isto nastaviti plaćati porez i ostale obaveze prema gradu, koje vas nadležne institucije obavezuje da i vi radite svoj posao’’, stoji u u ovom apelu potpisanom Zaboravljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close