Trebinje 2015.

Vatrogasci iz Hercegovine u Trebinju

Vijesti / Flash | 15. 11. 2015. u 11:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje Prekograničnog treninga i pokazne vježbe 'Trebinje 2015' bit će organizirano od 16. do 20. studenog ove godine u Trebinju.

Službeno otvorenje Prekograničnog treninga i pokazne vježbe za profesionalne vatrogasce održat će u ponedjeljak u hotelu 'Leotar', a pokazna vježba 'Trebinje 2015' planirana je za 20. studeni u naselju Todorić, uz magistralnu cestu M-20 (Trebinje - Dubrovnik).

Prekogranični trening i pokazna vježba organiziraju se u sklopu projekta 'Prekogranična zaštita od požara' koji financira Europska unija u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

Projekt realiziraju Ministarstvo sigurnosti BiH, Direktorat za vanredne situacije Crne Gore, Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro) i Institut za zaštitu od požara i eksplozija (INZA) iz Sarajeva. U pripremi i realiziranju aktivnosti sudjeluju i entitetske uprave civilne zaštite.

Cilj vježbe 'Trebinje 2015' je uvježbavanje koordiniranog djelovanja profesionalih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica s područja općina Trebinje, Bileća, Gacko, Foča, Čajniče, Konjic, Jablanica, Stolac, Ravno i Mostar iz Bosne i Hercegovine, i općine Plužine, Šavnik, Žabljak, Pljevlja i Nikšić iz Crne Gore, koje su korisnice ovog projekta, kao i pripadnika Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore - Direktorata za vandredne situacije, Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Društva Crvenog križa BiH - Crvenog krsta Republike Srpske i Službe medicinske pomoći Trebinje.

Vrijednost projekta je 198.454,51 eura (iznos EU granta namijenjen Bosni i Hercegovini je 167.504,51 eura) iz Instrumenta za predpristupnu pomoć prekograničnog programa BiH-CG (IPA CBC BiH-MNE), od čega Europska unija financira 85 posto. Preostalih 15 posto osigurani su od strane potpisnika ugovora, Ministarstva sigurnosti BiH i Instituta za zaštitu od požara i eksplozija, priopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close