Kompromisi

Veleposlanstvo SAD: Novi saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH

''Sjedinjene Američke Države spremne su podržati novo Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije rade svoj posao, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi''
Vijesti / Flash | 25. 01. 2023. u 15:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravilo je danas izglasani novi saziv Vijeća ministara BiH.

Danas je na sjednici Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasao novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni svi predloženi ministri i zamjenici ministara.

''Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! Bosna i Hercegovina treba stabilnu i funkcionalnu vlast usmjerenu na rješavanje izazova s kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine'' - navodi se u izjavi Veleposlanstva SAD-a na službenom Twitter profilu.

Veleposlanstvo SAD nadalje naglašava da ovaj saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH tako što će napraviti kompromise i postići konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH.

''Sjedinjene Američke Države spremne su podržati novo Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije rade svoj posao, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine'' - navodi se u izjavi Veleposlanstva SAD u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close