kucnuo je čas

Velika Britanija i Francuska najavile konačni obračun s teroristima: ''Dosta je uništit ćemo IS''

Vijesti / Flash | 07. 09. 2015. u 17:13 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pritisci na Veliku Britaniju, u pogledu konačnog obračuna s Islamskom državom, raste iz tjedna u tjedan. Velik broj uglednih političara, vojnih lica i vjerskih lidera pozvali su na odlučnu reakciju protiv IS-a, kako bi se terorističkoj pošasti stalo na kraj, piše britanski Express.

Zračni napadi uz potporu Velike Britanije već se izvode u Iraku. Britanski ministar financija George Osborne prekjučer je kazao kako bi vlada mogla na glasanje staviti nove napade u Siriji te je istaknuo kako je odluka iz 2013. godine da se blokiraju zračni napadi bila jedna od najgorih ikada donesenih.

"Ja, premijer, ministar obrane i šef diplomacije uvjereni smo kako je kucnuo čas za tu odluku. Ako se borimo protiv IS-a na jednoj strani iračke granice, trebali bismo se boriti protiv njih i na sirijskoj strani", kazao je Osbourne, prenosi Hina.

Potrebno uništiti dvojnu prijetnju Islamske države i Al-Kaide

Do novog uzleta u borbi protiv terorizma došlo je nakon što je lord Carey pozvao na vojno djelovanje u Siriji, ističući kako slanje humanitarne pomoći u izbjegličke kampove na Bliskom istoku nije dovoljno samo po sebi, prenose novinske agencije.

"Potrebno je novo diplomatsko i vojno angažiranje kako bi se skršila dvojna prijetnja Islamske države i Al Kaide. Da ne bi bilo zabune - to može značiti i uvođenje zračnih napada, kao i druge vrste britanske vojne prisutnosti, a sve kako bi se stvorile sigurne enklave u Siriji", kazao je.

Moramo neutralizirati prijetnju nacionalnoj sigurnosti

Careyja je podržao bivši britanski ministar obrane Liam Fox koji je istaknuo kako je politika napadanja Islamske države u Iraku, ali ne i u Siriji, apsurdna.

"Ako smo identificirali prijetnju našoj nacionalnoj sigurnosti, onda imamo obvezu obračunati se s njom. Vrijeme je da se djeluje na izvorištu problema", kazao je.

Usto, Francuska je objavila kako od sutra na području Sirije započinje s izviđačkim letovima, koji bi omogućili informacije o uporištima Islamske države koja se trebaju bombardirati i uništiti.

Kopirati
Drag cursor here to close