Više od stotinu uhićenih

VIDEO | Akcija srpske i njemačke policije: U Srbiji uhićeno 123 osobe

Vijesti / Flash | 13. 09. 2016. u 09:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska policija danas je izvela opširnu policijsku akciju u okviru koje je u 18 gradova uhićeno 123 osobe zbog raznih kaznenih djela, a potraga je raspisana za još osam osoba.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare kazao je kako se osumnjičeni terete za pokušaj ubojstva, proizvodnju i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje ljudi, silovanje, ugrožavanje sigurnosti, tešku krađu, neovlašteno držanje oružja i ostala kaznena djela.

U tim policijskim akcijama zaplijenjeno je 176 kilograma marihuane, oko 450 stabljika te biljke, više stotina tableta, tri pištolja, jedna automatska puška, više komada streljiva i veća suma novca.

Sektor unutarnje kontrole policije priveo je i devet pripadnika policije zbog sumnje da su zlorabili službeni položaj tako što su u proračun uplaćivali manje novca od predviđenog iznosa za registraciju putničkih i teretnih vozila.

Ministar Stefanović obavijestio je javnost i o zajedničkoj akciji srbijanske i njemačke policije u okviru koje je razbijen je međunarodni narkokartel.

Po njegovim riječima, zadan je veliki udarac narkokartelima, jer je zaplijenjeno 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa, 106 kilograma hašiša i sedam laboratorija za kanabis u Srbiji i Njemačkoj.

"Vrijednost tih narkotika na uličnom tržištu procjenjuje se na oko 20 milijuna eura, a tijekom akcije zaplijenjena je i veća suma novca i oružja", rekao je Stefanović.

U toj akciji uhićen je vođa navijača jednog od beogradskih nogometnih klubova J. J. (33) i još 29 osoba, dok se za tri osobe traga, javio je Tanjug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close