Jonathan Moore

VIDEO | Nema trećeg ni dva Mostara

Vijesti / Flash | 22. 03. 2016. u 06:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Mostaru nisu imali lokalne izbore već godinama. Ja sam uvjeren da i ključne stranke, uključujući SDA i HDZ, imaju namjeru pronaći neko rješenje. Rok je kratak, a mi smo vrlo dobro informirani o stvarima u Mostaru. Podjela ne dolazi u obzir, jer je Mostar jedan grad i ostat će zajedno kao jedna jedinica lokalne samouprave'', rekao je šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore gostujući na Alfa televiziji

Dodao je kako nema govora o trećem entitetu.

''Stav međunarodne zajednice je čvrst i jasan. Treći entitet ne dolazi u obzir'', rekao je.

Moore je govorio i o europskom putu, pa je rekao kako u BiH vidi napredak u odnosu na razdoblje kada je obnašao dužnost zamjenika američkog veleposlanika.

''Svi znaju da je već godinama preduvjet od Bruxellesa da BiH ima popis. Nitko službeno ne zna rezultate. Misija ima možda drugi stav i drugu poziciju što se toga tiče. Obvezno je saznati gdje se nalazi populacija BiH, ne samo radi statistike, nego i u političkom kontekstu. Rezultati ne mogu biti nikakav alat jednog naroda protiv drugog, sve mora biti u kontekstu poštivanja ljudskih prava. Kao i previše pitanja u BiH, ovo je previše ispolitizirano'', dodao je Moore.

Kopirati
Drag cursor here to close