Daleko od očiju

Vlada Filipina na udaru kritika: Zbog posjeta pape sklanjali beskućnike s ulica

Vijesti / Flash | 23. 01. 2015. u 11:09 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada u Manili danas se našla na udaru kritika nakon što je priznala da je na stotine beskućnika sklonjeno s ulica Manile i smješteno u luksuzne apartmane tijekom nedavne posjete pape Franje, kada je on propovijedao o milosrđu prema siromašnima.

Članovi parlamenta su zatražili objašnjenje nakon što je ministrica za socijalna pitanja Corason Soliman otkrila da je 490 prosjaka i beskućnika odvedeno u klimatizirane bungalove u odmaralištu u blizini Manile tijekom papine posjete Filipinima od 15. do 19. siječnja.

-Papa je želio vidjeti Filipine, sa svim nedostacima. Nemojmo se pretvarati da smo najbolja zemlja svijeta - rekao je zastupnik Tery Raydon, koji je pokrenuo kongresnu istragu.

Soliman je rekla da su beskućnici, koji uglavnom žive po straćarama i spavaju na mrežama razapetim između palminog drveća duž obale Manilskog zaliva, sklonjeni iz glavnog bulevara Roxas pred papinu posjetu.

Rekordan broj od šest milijuna ljudi preplavilo je u nedelju ulicu duž zaliva kako bi prisustvovali misi koju je papa Franjo služio u obližnjem parku, tijekom koje je on propovjedao o milosrđu prema siromašnima.

Beskućnici su vraćeni na ulice nekoliko sati nakon što je poglavar Katoličke crkve u ponedjeljak napustio filipinsku prijestonicu, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close