Hitni slučajevi

Vlada RS prihvatila uvođenje jedinstvenog broja 112 u BiH

''Vlada RS podržava uvođenje europskog broja za hitne slučajeve uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti RS'' - priopćeno je iz izvršnog tijela.
Vijesti / Flash | 15. 08. 2024. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada RS prihvatila je informaciju o Nacrtu zakona o dopunama Zakona o komunikacijama BiH u dijelu koji se odnosi na uvođenje jedinstvenog europskog broja za hitne slučajeve "112", što je korak bliže da se ovaj zakon usvoji na razini BiH, a broj službeno uvede.

''Vlada RS podržava uvođenje europskog broja za hitne slučajeve uz uvažavanje ustavnih i zakonskih nadležnosti RS'' - priopćeno je iz izvršnog tijela, prenosi Avaz.

U daljem, Vlada RS je zadužila Ministarstvo prometa i veza RS da Ministarstvu komunikacija i transporta BiH dostavi mišljenje na Nacrt zakona o dopuni Zakona o komunikacijama u dijelu koji se odnosi na uvođenje pomenutog broja.

O plinu...

Pored ovoga, Vlada je na sjednici koja je održana u četvrtak, prihvatila i informaciju o cijeni transporta prirodnog gasa po Ugovoru o transportu prirodnog gasa zaključenom 2. veljače 2024. godine između "Sarajevo-gasa" iz Istočnog Sarajeva i "Energoinvesta" iz Sarajeva. Vlada RS ovdje konstatira da je Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske, postupajući u skladu sa svojim nadležnostima, donijela rješenje 27. lipnja 2024. godine kojim se "Sarajevo gasu" odobravaju tarife za pristup transportnom sustavu prirodnog plina za zonu "Zvornik 1/Karakaj-Kladanj (Starić)" za tarifni period od tri godine, imajući u vidu elemente utvrđene u tarifnom postupku po osnovu kojih je određen regulatorni potrebni prihod.

''U skladu s odredbama člana 10. Ugovora o transportu prirodnog plina od 2. veljače 2024. godine, te imajući u vidu navedeno rješenje, Vlada je suglasna da se tarife utvrđene istim primjenjuju na cijelu 2024. godinu - rečeno je iz Vlade RS, odakle su zadužili Ministarstvo energetike i rudarstva RS i privredno društvo "Sarajevo gas" da s usvojenim zaključkom upoznaju naručitelja "Energoinvest" i provedu ostale potrebne aktivnosti u cilju ponovnog uspostavljanja nesmetanog transporta prirodnog plina između ugovornih strana'', stoji u priopćenju.

Elektronski mediji

Na sjednici je prihvaćena i informacija o Prednacrtu zakona o elektronskim medijima u BiH i Prednacrtu zakona o transparentnosti vlasništva nad medijima u BiH, te je suglasna s daljim sudjelovanjem predstavnika institucija Republike Srpske u radnoj grupi za pripremu Prednacrta zakona o elektronskim medijima u BiH.

''Vlada je zadužila Ministarstvo prometa i veza da u suradnji s Glavnim tajništvom  Vlade RS predloži kandidate za člana i zamjenskog člana radne grupe za pripremu Prednacrta zakona o transparentnosti vlasništva nad medijima u BiH'' - piše u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close