Trebinje

Vlasniku portala zbog teksta zaprijetili uklanjanjem

Vijesti / Flash | 10. 05. 2016. u 11:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik portala "Trebinje 059" Đorđe Bjelaković prijavio je danas policiji prijetnje koje je njemu i njegovoj obitelji uputila nepoznata osoba zbog objavljivanja teksta "Posljednja šansa", čiji je autor jedan od trebinjskih politikologa.

Bjelaković je rekao novinarima u Trebinju da je zbog sve učestalijih prijetnji i verbalnih napada nepoznatih osoba, ali i "pojedinih političara iz SDS-a i PDP-a" bio prinuđen zatražiti zaštitu policije, jer strahuje za svoju i sigurnost svoje obitelji.

"Dok sam jučer šetao sa suprugom i djecom presreo me je nepoznati mladić i zaprijetio da što prije s portala uklonim tekst 'Posljednja šansa' ili ću, ako ga ne poslušam, vrlo brzo ja biti uklonjen", rekao je Bjelaković i naglasio kako ovo nije prva prijetnja koja je upućena njemu i njegovoj obitelji.

"Od 2014. godine, nakon općih izbora, počeo sam primati prijeteće telefonske pozive i poruke, od kojih sam neke i snimio. Sav dokazni materijal, kao i telefon danas sam predao policiji", kaže Bjelaković.

Dodao je kako 85 posto vijesti preuzima iz drugih medija i da na svom portalu ima vrlo malo autorskih tekstova. Bjelaković ističe da nijedan tekst koji je objavio nije uvredljivog sadržaja.

"Usprkos tome, nedavno me je pozvao vijećnik PDP-a u trebinjskoj Skupštini Zoran Anđušić i tražio da uklonim jedan od tekstova koji se odnosi na njega, ili će se on, kako je rekao, posavjetovati sa svojim ljudima", kaže Đorđe, navodeći da je i taj tekst preuzeo od drugih medija.

Bjelaković tvrdi da mu je i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević nekoliko puta prijetio posredstvom određenih medija i priopćenja, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close