Je li danas drugačije?

Vremeplov: Dvije riječi na kojima smo zapeli

Od tada se do danas nije puno toga promijenilo pa se ove dvije riječi i dalje mogu svrstati u vrh onoga što opisuje ovu zemlju.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Korupcija i diskriminacija dvije glavne riječi'', stoji u tekstu o izvještaju State Departmenta o Bosni i Hercegovini koji je objavljen točno prije četiri godine.

Od tada se do danas nije puno toga promijenilo pa se ove dvije riječi i dalje mogu svrstati u vrh onoga što opisuje ovu zemlju.

''State Department upozorava i na policijska zlostavljanja, pogotovo osumnjičenika tijekom ispitivanja, te na loše uvjete u zatvorima i pritvorima'', navodi se u tekstu objavljenom 14. travnja 2016. godine na portalu Bljesak.info.

''Korupcija vlasti ostala je i dalje najozbiljniji problem Bosne i Hercegovine'', navodi se u izvještaju Stare Departmenta o stanju ljudskih prava u BiH za 2015. godinu.

''Korupcija je, navodi se, prouzrokovala stagniranje na političkom i ekonomskom planu dok pojedini političari manipuliraju dubokim etničkim podjelama slabeći demokraciju i vladavinu prava potičući diskriminaciju u većini aspekata svakodnevnog života te narušavanje javni diskurs u medijima i opstruira povratak raseljenih.

U izvještaju se spominje i uznemiravanje i zastrašivanje novinara i civilnog društva te ograničavanje pristupa javnosti točnim informacijama i odgovornosti političkih vođa.

Video: Obitelj Grabo - Mi i Vi

State Department upozorava i na policijska zlostavljanja, pogotovo osumnjičenika tijekom ispitivanja, te na loše uvjete u zatvorima i pritvorima.

U izvještaju se, između ostalog, navodi i vjerska netrpeljivost, nezastupljenost manjina u političkom djelovanju i njihova diskriminacija, diskriminacija žena, osoba s invaliditetom i LGBT osoba te diskriminacija radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close