Povrede

Vrhovni sud FBiH ukinuo produženje pritvora Balijagićima

Vijesti / Flash | 02. 11. 2015. u 14:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud Federacije BiH (FBiH) ukinuo je rješenje Županijskog suda u Sarajevu o produženju pritvora odvjetniku Faruku Balijagiću i njegovom sinu Adi i naložio da u ponovnom postupku budu otklonjeni nedostaci na koje je ukazano, priopćeno je iz Ureda odvjetnika Mirnesa Ajanovića.

U priopćenju se navodi da je rješenje o određivanju pritvora ukinuto zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i Zakona o kaznenom postupku FBiH, prenosi Srna.

Iz odvjetničkog ureda preciziraju da je Vrhovni sud konstatirao da je u slučaju Balijagića došlo do povrede prava jednakosti u postupanju jer osumnjičeni i njihovi branitelji tijekom postupka nisu imali isti tretman i položaj kao županijski tužitelji, čime je došlo i do povrede prava na pravično suđenje.

"S obzirom na to da je Županijski sud u Sarajevu prilikom odlučivanja o produženju pritvora u potpunosti izostavio navode obrane, Vrhovni sud Federacije naložio je da se u ponovnom postupku otklone nedostaci na koje je ukazano pomenutim rješenjem", navodi se u priopćenju.

Tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić i njegov sin Ado uhićeni su 15. rujna zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela podstrekavanje na kazneno djelo ubojstva, razbojništva i teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

Faruk Balijagić je uhićen u Sarajevu, a njegov sin Ado u Tuzli, po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu. Iz Županijskog tužiteljstva Sarajevo Srni je ranije rečeno da je pritvor Balijagićima produžen do 13. prosinca ili nove odluke Županijskog suda u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close