"Vrištimo za Mostar"

Vrisak u kampanji društvene odgovornosti i pozitivnih promjena u Mostaru

Vijesti / Flash | 10. 09. 2015. u 04:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana "Vrisak" predstavila je sinoć u Mostaru projekt pod "Vrištimo za Mostar", aktivističku javnu kampanju za pozitivne društvene promjene u gradu na Neretvi.

Pored javne zagovaračke kampanje za održavanje lokalnih izbora u Mostaru, ovaj se projekt odnosi i na rješavanje pitanja neuspjelih i nedovršenih projekta poput izgradnje gradske športske dvorane, obnove kuće Mujage Komadine, "staklene banke", kopa Vihovići i drugih.

Po riječima predsjednika Udruge "Vrisak" Vedrana Arapovića, ova kampanja rezultat je nepravde koja se već godinama događa u Mostaru, a kampanjom se želi potaknuti društvena odgovornost i odgovornost svih ključnih faktora u gradu jer, kako je kazao, Mostar ne smije biti grad slučaj, jer je Mostar grad ogromnih potencijala i mogućnosti.

''Pored političke odgovornosti aktera grada Mostara također postoji i društvena odgovornost svih nas i svi trebamo djelovati. Smatram da nije sve do političara jer bojim se da smo mi kao građani Mostara prihvatili činjenicu da nam je sve postalo normalno u gradu, ali sve dok mi kao građani ne pokažemo visok stupanj društvene odgovornosti te će se stvari nastaviti u budućnosti'' kazao je Arapović.

Pozvao je sve nevladine organizacije u Mostaru, kao i sve političke stranke, da im se priključe kako bi zajedno istrajali na jednom boljem Mostaru.

Projekt manager kampanje Gloria Lujanović kazala je kako ova kampanja za cilj ima probuditi sveukupnu građansku svijest o trenutačnim problemima u Mostaru te kroz suradnju sa svim političkim i društvenim relevantnim faktorima pokušati pronaći najbolje rješenje za bolju budućnost u Mostaru.

''Ljudi prvenstveno moraju biti svjesni da se 'staklena banka', kuća Mujage Komadine i sve navedeno, moraju obnoviti, restauirati. U tom cilju prvenstevno krećemo s uličnim akcijama, odnosno, doslovno, kreće poluagresivno uvjeravanje javnosti da u fokusu našeg društvenog života trebaju biti svi problemi grada u kojemu živimo'' kazala je Lujanović.

Kopirati
Drag cursor here to close