Slučaj Milana Tegeltije

VSTV u BiH odbio stegovni postupak protiv svoga predsjednika kojega portal povezuje s korupcijom

Po Tegeltiji u javnosti se pokušava stvoriti dojam kako su tijekom donošenja odluka u Stegovnom povjerenstvu prekršene poslovničke odredbe.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2019. u 17:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugostupanjsko stegovno povjerenstvo Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) odbacilo je žalbu ureda tužitelja za određivanje suspenzije predsjedniku ove institucije Milanu Tegeltiji kojega se povezivalo s navodnim podmićivanjem kako bi pogodovao da se ubrza  sudski postupak. 

Kako su u petak priopćili iz VSTV-a, tijela koje je nadležno za izbor i nadzor rada tužitelja i sudaca u BiH, drugostupanjsko stegovno povjerenstvo vijeća donijelo je odluku kojom se "odbija kao neosnovana žalba Ureda stegovnog tužitelja VSTV-a u postupku protiv predsjednika Milana Tegeltije".

Povjerenstvo je reklo kako je odbijen zahtjev Ureda stegovnog tužitelja "za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije". 

Sam Tegeltija se oglasio ponovo na svom Facebook profilu kazavši kako on nije nedodirljiv za provedbu stegovnog postupka, pojašnjavajući kako se u javnost plasiraju "potpuno neprofesionalna, pogrešna i manipulativna tumačenja odredbi Zakona o VSTV-a i Poslovnika o radu VSTV-a'.

Po Tegeltiji u javnosti se pokušava stvoriti dojam kako su tijekom donošenja odluka u Stegovnom povjerenstvu prekršene poslovničke odredbe. 

Tegeltija se ranije suočio s medijskim optužbama za primanje mita kako bi ubrzao jedan sudski postupak te s pozivima da odmah podnese ostavku, prenosi Hina.

On je te optužbe zanijekao nazivajući ih "bezočnim lažima" te je najavio tužbu za klevetu protiv portala "Žurnal" koji je te optužbe i objavio. Ovaj portal, blizak sigurnosnim službama u BiH, koji je ranije objavio da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna služba navodno vrbovala islamiste u BiH, objavio je kako je Tegeltija primio protuvrijednost od tisuću eura od poduzetnika Nermina Aleševića kako bi pokušao ubrzati suđenje po jednoj tužbi koju je on podnio županijskom tužiteljstvu u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close