nastavak podrške

VSTVBiH: Hitno učiniti operativnim sredstva za plaće sudaca i tužitelja iz IPA fondova

Vijesti / Flash | 09. 09. 2015. u 12:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) pozdravlja odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kojom je usvojena Strategija za razvoj sektora pravde u Bosni i Hercegovini (SRSP).

VSTV BiH vjeruje da su usvajanjem SRSP-a eliminirane prepreke za nastavak proračunske podrške nositeljima pravosudnih funkcija koji plate primaju iz IPA fondova.

U tom kontekstu, VSTV BiH poziva sve nadležne institucije, a posebno Delegaciju Europske komisije u Bosni i Hercegovini da sredstva iz IPA fondova namijenjena za efikasnije procesuiranje predmeta ratnih zločina učini, čim prije, operativnim, kako bi suci tužitelji koji rade na predmetima ratnim zločinima, u što skorijem periodu dobili plaće za svoj rad.

Vjerujemo da će Delegacija Europske komisije u Bosni i Hercegovini imati razumijevanja za potrebe bosanskohercegovačkog pravosuđa te, kao i u prethodnom periodu, nastaviti uspješnu suradnju s pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, između ostalog, i kroz pružanje velikodušne financijske podrške reformskim procesima, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close