odluke

VSTVBiH imenovao nositelje pravosudnih funkcija

Vijesti / Flash | 10. 11. 2016. u 12:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je danas, tijekom drugog dana sjednice koja je počela 9. studenog u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Nada Hamović- Kovačević , na poziciju suca Županijskog suda u Mostaru; Rabija Tanović , na poziciju suca Županijskog suda u Mostaru; Emina Brkić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli; Senad Hadžiomeragić , na poziciju suca Općinskog suda u Kaknju; Aldina Rebihić , na poziciju suca Općinskog suda u Bugojnu; Gorjana Šajin, na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku; Gordana Puljarević , na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku; Aida Hidović , na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku; Evelina Zadić , na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku i Maja Matuzović na poziciju stručnog suradnika Općinskog suda u Tuzli.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1.12.2016. godine, izuzev sudaca imenovanih u Općinski sud u Čitluku koji će stupiti na dužnost s početkom rada tog suda, priopćeno je iz VSTVBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close