Pomirbeni tonovi

Vučić: Bakir mi nije neprijatelj, naprotiv

Vijesti / Flash | 22. 07. 2015. u 12:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zaboravio na napad u Srebrenici, da je spreman da u prijateljskom tonu gledati na daljnju suradnju Srbije i BiH i da u članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne vidi naprijatelja već naprotiv.

Vučić je na koneferenciji konferenciji s članovima Predsjedništva BiH rekao da, ako su ljudi koji su izgubili svoje najbliže tijekom 90-ih u stanju oprostiti i gledaju u budućnost, bilo bi čak i smiješno da on gleda zbog događaja u Srebrenici drugačije.

"Moj pogled je usmjeren u budućnost i zahvalan sam Bakiru na tome ... osjeća i vidi da kod mene nema nikavog neprijateljstva, a ja njega svakako ne smatram ni lošim čovjekom ni neprijateljem - naprotiv", rekao je Vucić, prenosi Tanjug.

''Ruka Srbije je pružena i bit će uvijek pružena'', rekao je premijer dodajući da je suština u tome "što imamo pravo učiniti".

"Da se ponovo bijemo, da Drina bude mutna od krvi - što će biti rezultat", zapitao je Vučić dodajući da zato i jest "naša obveza da stvorimo mir i normalno razmišljanje".

''Pokazali smo da možemo sebe mijenjati i potrebno je da ta poruka ode i u BiH'', primijetio je srbijanski premijer, a zatim poručio: "Moja poruka je i Bakiru i Mladenu i Draganu je da je ovo njihova kuća i da su uvijek dobrodošli iu Beograd i u Srbiju i da se osjećaju kao kod svoje kuće. Svoju toplinu i znat ćermo pokazati".

Podsjetivši da su nekada gradili pruge zajedno, Vučić je zaključio da je vrijeme da se grade ponovno na bazi povjerenja.

Kopirati
Drag cursor here to close