Zaboravite interese

Vučić diplomatima: Počnite se odvikavati 'miješanja karata' kao pušači od cigareta

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 09:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neću da ispunjavam naloge stranih veleposlanstava u Srbiji, rekao je sinoć predsjednik Vlade Srbije Aleksadar Vučić i poručio stranim diplomatima da u Srbiji počnu da se odvikavaju od miješanja u unutarnje njene stvari.

"Hoću razgovarati s njima, da ih čujem, saslušam, ali neću ispunjavati naloge", rekao je Vučić za Hepi tv. Na konstataciju da su pojedina veleposlanstva navikle ''miješati karte" u Srbiji, Vučić je poručio da se počnu od toga odvikavati.

"Možda oni ponovo uspiju, ali kao što je pušačima teško da se odviknu cigareta, neka i oni pokušavaju da se odviknu od toga. Ovdje će naš narod odlučivati o svojoj budućnosti, a oni će uvijek biti pozvani da kažu stavove svoje zemlje koje ćemo uvijek poštovati", rekao je predsjednik Vlade Srbije.

Vučić je konstatirao da sva veleposlanstva imaju svoj interes u Srbiji, interes svojih država, koji se nekada poklapaju sa interesima Srbije, a nekada ne. "Imamo ljude s kojima nam se uvijek sretnu pogledi na svijet, i one s kojima se to rjeđe događa.

Poštujemo i jedne i druge, ali oni su tu da štite interes svoje države, a ne naš. Interesi njihove države su prioritet njihovog djelovanja u Srbiji, kao što su interesi Srbije prioritet naših veleposlanstava u svetu", rekao je Vučić.

Srpski premijer je istaknuo da je politička situacija u brojnim državama u regiji nestabilna, za razliku od Srbije i da je zato zahvalan narodu što mu je dao podršku veću od 50 poisto na izborima. Kako je objasnio, da nije dobio 50 posto Srbija bi propala, jer bi svaka vlada, kakvu god koaliciju da formira, morala prviti "trule kompromise".

Kopirati
Drag cursor here to close