Premijer Srbije

Vučić odlučio: Nema izvanrednih izbora

Vijesti / Flash | 19. 10. 2015. u 08:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je kako u narednih šest mjeseci neće biti izvanrednih parlamentarnih izbora, javlja Tanjug.

"Hoće li ih biti za šest, osam ili deset mjeseci, ne znam, ali u narednih tri četiri, pet, neće ih biti. Moj posao je da donosim odluke u interesu građana", kazao je Vučić sinoć na TV Pink.Upitan hoće li biti rekonstrukcije vlade, Vučić je kazao kako je to moguće, ali da treba ostaviti vremena.

"Ovakva odluka je donesena jer ima mnogo posla prije kraja godine i mnogo posla početka naredne godine, a sve bi u slučaju održavanja izvanrednih parlamentarnih izbora djelomično stalo", kazao je Vučić.

Na komentar kako će sada njegova odluka o neodržavanju izvanrednih izbora biti protumačena kao strah od izbora, Vučić je pokazao istraživanja javnog mijenjanja prema kome SNS ima 54 posto podršku građana i to čak više sama nego s koalicijskim partnerima.

"Nisam zainteresiran da budem vezan za fotelju, a da nemam podršku građana. Da nije tako procjene ne bi ovako izgledale - 54 posto, je li to rezultat straha?", upitao je Vučić.

Obrazlažući odluku o održavanju izvanrednih izbora naveo sve primjere manipulacije i probleme s kojima se vlada susretala od njenog osnivanja, počevši od poplava, preko afera helikopter, prisluškivanje, te ugovora za ER Srbiju.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je kako je Srbija spremna razgovarati o mogućim rješenjima za izbjegličku krizu sa svim partnerima u regiji, Europi i na široj međunarodnoj razini.

“Republika Srbija spremna je za otvoreni dijalog sa svim regionalnim, europskim i međunarodnim partnerima o mogućim rješenjima za migrantsku krizu”, priopćeno je iz Vučićeva ureda nakon današnjeg sastanka s direktorom Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Srbiji Hansom Fridrihom Schoderom, s kojim je razgovarao o migrantskoj krizi i pomoći UNHCR-a srbijanskoj vladi u rješavanju tog problema.

Schoder je istaknuo da UNHCR podupire napore srbijanske vlade u rješavanju krize, naglasivši kako je, zbog promjene situacije u posljednjih par dana zatvaranjem pojedinih granica, “pomoć UNHCR još neophodnija”.

Visoki dužnosnik UNHCR sugerirao je da u suradnji s resornim ministarstvom u srbijanskoj vladi treba osigurati “još objekata za privremeni smještaj” te da je “neophodno osigurati veću europsku solidarnost, poglavito u zimskom razdoblju”.

Srbijanski premijer Vučić kazao je da se nada i ubuduće uspješnoj suradnji s UNHCR-om “kako bi zajedničkim snagama izašli u susret potrebama ljudi koji dolaze sa Bliskog istoka”, priopćeno je iz vlade Sloveniju. I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close