Sastanak

Vučić s dužnosnikom NATO-a - Zabrinut zbog Kosova

''Istaknuo sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj mjeri utječe na srpski narod na Kosovu koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu", objavio je Vučić.
Vijesti / Flash | 21. 08. 2024. u 20:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je sastanak s pomoćnikom glavnog tajnika NATO-a za politička pitanja i sigurnosnu politiku Borisom Rugeom u srijedu dobrim, dodajući kako se razgovaralo o najvažnijim pitanjima, situaciji u regiji, sigurnosti na Kosovu te mogućim implikacijama nastavka jednostranih poteza Kurtijevog režima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako je napisao na svom Instagram profilu, tijekom sastanka je izrazio veliku zabrinutost zbog "tendencije usložnjavanja situacije usprkos svim nastojanjima Beograda da otvorena pitanja vrati u okvire dijaloga".

"Također, istaknuo sam da konstantan rizik od eskalacije tenzija koje Priština redovno izaziva neodgovornim odlukama i ponašanjem, u ogromnoj mjeri utječe na srpski narod na Kosovu koji živi u stanju stalnog straha za život i imovinu", objavio je Vučić.

Dodao je da je tijekom sastanka zahvalio Rugeu na pažnji koju poklanja tom pitanju, budući da je i sam dobar poznavalac prilika na Kosovu.

"Naglasio sam da je neophodno intenziviranje diplomatskih napora i koordinacija sa snagama KFOR u skladu sa Rezolucijom 1244 i ovlaštenjima koja te snage imaju u sklopu svog mandata, radi sigurnosti Srba na Kosovu, vraćanje Prištine na dijalog i ispunjavanje svih obveza, a prije svega formiranje ZSO", napisao je Vučić i dodao da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close