na tečnom ruskom

Vučić s Medvedevom: Bolja suradnja za budućnost

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi s premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom, s kojim će razgovarati o gospodarskoj suradnji, na temelju velikog zanimanja koje su srbijanske i ruske tvrtke potvrdile jutros na Poslovnom forumu, prenosi Tanjug.

"Velika, sadržajna, sveobuhvatna posjeta, imajući u vidu naše razgovore, forum 'Otvorene inovacije', gdje ćemo se sastati s poslovnim svijetom, i na kraju - razgovor s predsjednikom naše zemlje", precizirao je Medvedev agendu i ciljeve posjete na početku razgovora s Vučićem.

Ruski premijer je izrazio uvjerenje da će sadržajna agenda Vučićeve posjete Moskvi biti na korist rusko-srbijanskim odnosima. Medvedev je također iskoristio priliku da prokomentira da srbijanski premijer izvanredno govori ruski jezik na što mu je Vučić, na ruskom, odgovorio:

"To nije sasvim istina. Ja sve razumijem, ali mi je teško govoriti."

Srbijanski premijer rekao je da također računa da će njegova posjeta donijeti rezultate.

"Smatram da će naši odnosi, odnosi prijateljstva i suradnje, u budućnosti biti bolji, ako je to moguće", rekao je Vučić. Vučić i Medvedev će, kako je ranije navedeno na stranici ruske vlade, razmotriti aktualna pitanja trgovinsko-gospodarske suradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti energetike, industrije, transporta i poljoprivrede.

Po završetku razgovora, planirano je potpisivanje niza dokumenata i obraćanje medijima. Vučić boravi u trodnevnom posjetu Moskvi, a ranije danas otvorio je Poslovni forum na kojem su predstavnici više od 120 tvrtki iz Srbije predstavili svoje mogućnosti ruskim biznismenima.

Kopirati
Drag cursor here to close