Javno zdravlje

Za bolje zdravstvo - Osmanović potpisao Kišnjevsku povelju

Vijesti / Flash | 04. 04. 2017. u 11:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović potpisao je danas u Moldaviji Kišnjevsku povelju, u okviru 4. Foruma ministara zdravlja jugoistočne Europe, koji se održava pod motom "Zdravlje, blagostanje i budućnost jugoistočne Europe do 2030, u kontekstu Agende održivih razvojnih ciljeva 2030".

Potpisivanjem Povelje ministri devet zemalja jugoistočne Europe još jednom su istaknuli posvećenost jačanju regionalne suradnje u oblasti javnog zdravlja u jugoistočnoj Europi, postizanju UN Održivih razvojnih ciljeva, ostvarenju univerzalne pokrivenosti zdravljem, daljem unapređenju usluga i kapaciteta javnog zdravlja i daljem unapređenju regionalne suradnje.

''Uvjeren sam da će zemlje Zdravstvene mreže jugoistočne Europe potpisivanjem Kišnjevske povelje ponovo obnoviti svoju spremnost za nastavak i jačanje regionalne suradnje u oblasti zdravstva, koja uspješno traje već više od 15 godina. Regionalna suradnja u javnom zdravlju predstavlja najveći prioritet za podršku političkoj suradnji i ekonomskom razvoju u regiji jugoistočne Europe, da bi omogućila izgradnju povjerenja i pružila podršku europskim i euroatlantskim integracijskim procesima u regiji'', istaknuo je Osmanović.

Prilikom potpisivanja Kišnjevske povelje još jednom je istaknuta važnost izazova u oblasti javnog zdravlja, a koji se odnose na nezarazne bolesti, univerzalnu pokrivenost zdravljem, međugraničnu suradnju u oblasti javnog zdravlja, migracije, kao i važnost zajedničkih nastojanja s ciljem rješavanja pitanja vezanih uz socioekonomske determinante zdravlja, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close