Čović o EU

Za tri mjeseca odgovoriti na pitanja, za šest uvesti trošarine

Vijesti / Flash | 19. 12. 2016. u 08:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti BiH obvezale su se da do kraja ožujka iduće godine ispune Upitnik Europske komisije, izjavio je član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

"Za to vrijeme moramo razriješiti pitanje odluka Suda u Strasbourgu, Sejdić-Finci, zatim odluke našeg Ustavnog suda kada su u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, Dom naroda, Grad Mostar, potom izborno zakonodavstvo", rekao je Čović, prenijelo je Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, ukoliko u sljedeća tri mjeseca sve ovo bude riješeno, BiH će krajem 2017. godine imati kandidatski status.

Kada je riječ o izgradnji putne mreže unutar Koridora Vc, Čović je rekao kako su radovi na svim dionicama usporeni ili u zastoju, te dodao da je novac problem za svaki dio puta koji se radi.

Čović je dodao da u sljedećih pola godine mora biti završena priča o trošarinama na gorivo, što je potencijalni izvor sredstava i jamac za podizanje kredita za gradnju puteva, prenosi Oslobođenje.

Prema njegovim riječima, nema novih kreditnih sredstava dok ne budu završene aktivnosti u vezi s trošarinama.

"Čak nas je Međunarodni monetarni fond (MMF) uvjetovao sljedećom kreditnom tranšom dok ne riješimo trošarine na naftu", istaknuo je Čović i dodao da MMF to radi više zbog jamstva da im se mogu vraćati tranše.

Kopirati
Drag cursor here to close