Akcija započela na Humu

Započeo projekt ''Mostar bez mina''

Samom početku projekta prisustvovao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.
Vijesti / Flash | 08. 02. 2022. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt ''Mostar bez mina'' započeo je u utorak, 8.2.2022. na brdu Hum.

  / Započeo projekt ''Mostar bez mina''

Projekt je počeo na lokaciji Huma koja uključuje područje Vranjevića i Brkanovog brda, a navedeno područje se planira očistiti od mina do 12.4.2022.

Samom početku projekta prisustvovao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

  / Projektu ''Mostar bez mina'' prisustvovao i Mario Kordić

''Obzirom kako u strategiji razvoja Grada Mostara imamo u planu velike projekte koji se odnose na unaprjeđenje gradskih i ruralnih područja u svrhu podizanja kvalitete života svih Mostarki i Mostaraca, jedan od preduvjeta razvoja bio je osigurati sigurnost. Stoga smo koncipirali projekt "Mostar bez mina" i zajedno s našim partnerima BH MAC-om i Oružanim snagama odlučno krenuli u njegovu implementaciju'', kazao je.

  / Projekt ''Mostar bez mina''

Kordić se zahvalio brigadiru Zdravku Rezi, zapovjedniku 4. pješadijske brigade, brigadiru Jasminu Čajiću, zapovjedniku taktičke potpore i dozapovjedniku bojniku Dragi Bukši na temeljitoj prezentaciji svih operativnih aktivnosti.

  / Mario Kordić sa deminerima i pripadnicima OSBiH

''Dalje imamo u planu pristupiti još trima gradskim područjima kako bi Mostar bio u potpunosti očišćen od mina. Pripadnici deminerske bojne Oružanih snaga BiH su angažirani na ovom projektu i ovim putem im se još jednom od srca zahvaljujem na njihovom doprinosu'', zaključio je Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close