neodgovorno

Zastupnici SNSD-a ne žele testirati mlade na droge

Vijesti / Flash | 07. 03. 2015. u 10:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić (SDS) optužio je za neodgovorno i neprimjereno ponašanje veći broj zastupnika SNSD-a, jer nisu podržali usvajanje zaključka o planiranom testiranju srednjoškolske omladine u RS-u na opojne droge.

Naime, zastupnici vladajuće koalicije su prilikom usvajanja proračuna za 2015. godinu podržali i glasali za amandman kojim se planiraju sredstva za testiranje srednjoškolske omladine na opojne droge, a koji je Stevandić predložio.

Nakon što je na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a predložio zaključak, kojim parlament traži od Vlade da provede navedeno testiranje, veći dio zastupnika skupštinske većine je ostao suzdržan iako je, kako navodi, i ministar zdravlja i socijalne zaštite u završnoj riječi o pitanju spomenutog zaključka podržao njegovo usvajanje.

‘’Izražavam svoje zgražavanje nad iskazanim licemjerjem i neodgovornošću koja je nesporno na štetu djece u RS-u i na sramotu većine zastupnika SNSD-a. Jedino ''narkomafija'' može da bude sretna i zadovoljna ishodom ovakog glasanja i ponašanjem navedenih zastupnika’’, priopćio je Stevandić.

Najavljuje da neće odustati od institucionalne borbe i bitke za djecu, u uvjerenju da će podrška javnosti uticati na svijest zastupnika koji su u poziciji da donose odluke u korist građana RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close