Nepoznat napadač

Završen očevid u Nevesinju: Nisu nađeni osobni dokumenti, pronađene zolja, mine, bomba, puške i oružje

Očevid je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznata osoba aktivirala eksplozivne naprave i ispalila više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2024. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznata osoba ispalila je više hitaca u pravcu policije i mještana u selu Zovi Do, u općini Nevesinje, te aktiviralo dvije ručne bombe, konstatirano je očevidom koji su izvršili dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznata osoba aktivirala eksplozivne naprave i ispalila više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koja je sinoć oko 23 sata lišena života, priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju,prenose Nezavisne.

"Na mjestu nesreće je zatečeno beživotno tijelo nepoznate osobe s obzirom na to da nisu nađena osobni dokumenti. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač 'zolja', dvije tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška 'M-48', kao i više komada municije", navedeno je na službenoj stranici Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju.

Iz Tužiteljstvu su dodali da su prilikom pregleda tijela nastradale osobe uočene ozljede koje potječu od eksplozivne naprave koju je ta osoba aktivirala.

"Tijelo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gdje će sutra po naredbi Tužiteljstva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog", navedeno je u priopćenju.

Iz Tužiteljstva su istaknuli da je očevidom konstatirano i da je nepoznata osoba duže razdoblje boravila u navedenoj kući, s obzirom na to da su na mjestu nesreće pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa na štetu mještana sela na području općine Berkovići u proteklom razdoblju.

Dežurni tužitelj je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj.

Kopirati
Drag cursor here to close