napad

Zbog nasilja, Palestincima ograničen pristup Starom gradu u Jeruzalemu

Vijesti / Flash | 04. 10. 2015. u 10:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska policija zabranila je pristup Starom gradu u Jeruzalemu Palestincima koji ne žive na tom području, nakon što su u dva napada za manje od 12 sati smrtno stradali Izraelci i Palestinci, prenosi Al Jazeera.

U ranim jutarnjim satima u nedjelju, policija je ustrijelila Palestinca nakon što je nožem napao izraelskog tinejdžera u naselju Bab al-Amoud u Jerusalemu. U subotu navečer, drugi Palestinac je u napadu nožem ubio dvojicu Izraelaca te ranio ženu i njenog sina u Starom gradu u okupiranom Istočnom Jeruzalemu prije nego što ga je ubila policija.

Palestinac je identificiran kao 19-godišnji Muhannad Halabi iz Al-Bireha na okupiranoj Zapadnoj obali, 15 kilometara sjeverno od Jerusalema.

Izraelska policija je priopćila da je pristup Starom gradu u Istočnom Jeruzalemu sada ograničen na stanovnike tog područja, lokalne trgovce, studente koji na tom području idu na nastavu, državljane Izraela i turiste.

Policija je kazala da će ograničenje trajati dva dana. Izraelski vojnici evakuisali su područje oko džamije Al-Aksa nakon što su ranije uhitili najmanje 40 vjernika poslije prvog napada. Najavljen je hitan sastanak premijera Benjamina Netanyahua i sigurnosnih dužnosnika.

Kopirati
Drag cursor here to close