Diranje u osinjak

Zbog okrivljenog iz Gruda: Nekome može letjeti glava

Vijesti / Flash | 20. 02. 2015. u 20:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu BiH u petak je održano ročište po prijedlogu Tužiteljstva BiH da se uhićenima u akciji SIPA-e "Druker" Robertu Iličiću zvanom Robac i Muji Smajloviću, istražitelju Tužiteljstva, produži trajanje pritvora.

Ali u ovom predmetu za kojeg je Tužiteljstvo na prvom ročištu održanom prije mjesec dana Smajlovića teretilo da je odavao tajne podate Iličiću, a da je Iličić nezakonito trgovao vojnom opremom i eksplozivom, dogodio se veliki obrat.

Naime, Tužiteljstvo, kako je rekao postupajući tužitelj u ovom predmetu Džermin Pašić, Iličića tereti i za kazneno djelo "terorizam", dok se su osumnjičeni Smajlović uopće nije pojavio na današnjem ročištu što je sve prisutne pitao i Sead Temim, odvjetnik Iličića kazavši "zašto danas na ročištu nema osumnjičenog".

Inače, Tužiteljstvo je danas za Iličića zatražilo dva mjeseca pritvora, dok nije poznato koje su mjere određene Smajloviću. Tužitelj Pašić je kazao da je istraga na ovom predmetu proširena, te da je već saslušano 20 osoba.

Zanimljio je da je Temim tražio da tijekom svog izlaganja, a zbog samog predmeta koji je, kako je kazao, vrlo osjetljiv, iz sudnice budu izbačeni sudski policajci da bi tek kasnije saznao da ročištu prisustvuju i novinari, čemu se žestoko protivio.

Temim je kazao da se radi o vrlo osjetljivom predmetu, te da ono što je rečeno danas javnost uopće ne bi trebala saznati. On je novinarima ispred tužiteljstva kazao za ono što se stavlja na teret Iličiću "nekome može letiti glava", prenijele su 'Nezavisne novine'.

Odvjetnik Muje Smajlovića, Vlado Adamović, rekao je danas za "Avaz" da je Tužiteljstvo za njegovog klijenta predložilo mjere zabrane što su on i prihvatio. Kazao je da se na današnjem ročištu Smajlović uopće nije ni trebao pojaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close