Hrvatska

Zbog političkih pritisaka ekspertna skupina za kurikularnu reformu podnijela ostavku

Vijesti / Flash | 25. 05. 2016. u 13:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmeročlana ekspertna skupina za kurikularnu reformu u obrazovanju na čelu s voditeljem Borisom Jokićem danas je javno podnijela ostavku, nakon 16 mjeseci rada. Glavni razlog ostavke su politički pritisci iz saborskih klupa.

Kao razloge ostavke, Jokić je naveo prisutno nepovjerenje u ekspertnu skupinu i njezine članove.

''Nikada nećemo pristati na političke utjecaje, bili oni s lijeva, s desna ili s centra. Struka mora uvijek biti ispred politike. Ukoliko se dogodi da politika diktira strukom i reformom obrazovanja, od toga dugoročno neće biti ništa'', poručio je Jokić.

Kao važan stav u dosadašnjem radu stručne skupine Jokić je istaknuo potpunu neovisnost od politike i interesnih skupina. Ipak, istaknuo je kako očekuje da će se reforma obrazovanja sigurno nastaviti.

Jokić je istaknuo kako je Hrvatskoj potreban konsenzus najvećih političkih stranaka, HDZ-a i SDP-a, oko kurikularne reforme da se ne dogodi, kao sada, da "marginalni zastupnici u Saboru uspijevaju nametnuti svoje partikularne interese cijelom društvu". Potvrdio je kako su pritisci na njegov tim vršeni posebno iz stranke HRAST.

"Učitelji su potencijal ove zemlje, mjesto promjene i nada boljeg, sretnijeg i bogatijeg društva", poručio je Jokić i dodao kako se radi o marginaliziranim skupinama od strane moći i politike.

Jokić se posebno zahvalio na suradnji članovima stručne skupine te svim ostalim suradnicima, školama i građanima koji su podržali rad na kurikularnoj reformi.

Kopirati
Drag cursor here to close