Dodik

Zbog uplitanja stranaca BiH je neuspješna država

Vijesti / Flash | 19. 09. 2016. u 10:57 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vrijeme je da se stranci prestanu miješati u unutrašnje stvari BiH, jer je ona zato neozbiljna priča i nema šanse da uspije, sve dok se domaći političari ne dogovore'', ustvrdio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

''Nevjerojatno je da veleposlanici u BiH uzimaju za pravo da komentiraju unutrašnje političke događaje. To nema nigdje na svijetu, samo se ovdje održava i zato je ovo neuspješna zemlja i priča i nema šanse da uspije. Dok se god ljudi u BiH ne dogovore što može biti BiH, bez mogućnosti da se unutra uključe strani veleposlanici, bez obzira na to odakle dolaze'', rekao je entitetski predsjednik.

Kazao je da će danas s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim razgovarati o situaciji nakon "sramne odluke Ustavnog suda BiH o Danu RS-a, koji je politički sud i radi po nalogu Bakira Izetbegovića i pod pritiskom određenih veleposlanstava u Sarajevu“.

''Da je imalo veze s pravom ne bismo došli u situaciju da se odlučuje na ovaj način'', ustvrdio je Dodik novinarima u Banjoj Luci navodeći da je to suština koju će reći i ruskom veleposlaniku.

Kopirati
Drag cursor here to close