Mostar

Županijsko tužiteljstvo i USAID potpisuju partnerski program

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 14:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Hercegovačko-neretvanskog Županijskog tužiteljstva i USAID-ovog Projekta pravosuđa u Bosni i Hercegovini potpisat će sutra, 17. prosinca u 11 sati na Županijskom sudu u Mostaru partnerski program u okviru šireg projekta spomenute razvojne agencije.

Partnerski program će potpisati rukovoditeljica USAID-ovog Projekta pravosuđa u BiH Biljana Potparić-Lipa i glavni županijski tužitelj Mladen Jurišić.

Kako se doznaje u Županijskom sudu Mostar, projekt se realizira u petogodišnjem razdoblju od listopada 2014. do listopada 2019. godine i usmjeren je na pružanje potpore pravosuđu u Bosni i Hercegovini.

Jedana od osnovnih svrha projekta je pružanje potpore pravosudnim institucijama u BiH u nastojanjima da učinkovito provode kaznene postupke u predmetima korupcije, zlouporabe službenog položaja i drugim složenim predmetima gospodarskog i organiziranog kriminala.

Stručna i tehnička pomoć koja će se posredstvom Projekta pružati tužiteljstvima u BiH odnosi se na promicanje rada na spomenutim predmetima, unapređenje upravljačkih praksi, kao i na unapređenje transparentnosti u radu tužiteljstava i jačanja dobrih praksi u odnosima s javnošću, navode iz USAID-ovog projekta.

Hercegovačko-neretvansko Županijsko tužiteljstvo i još pet tužiteljstava u BiH odabrani su kao partnerske institucije kojima će se pružiti potpora u radu tijekom druge godine provedbe spomenutog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close