Za razvoj treba mir

Zvizdić: Izbori su završeni, fokusirati se na pokretanje velikih projekata

Vijesti / Flash | 06. 10. 2016. u 07:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokalni izbori su završeni. Mi se sada moramo fokusirati na pokretanje velikih projekata u oblasti transportnih komunikacija, energetike, poljoprivrede, turizma, industrije, gdje BiH ima ozbiljne komparativne, pa čak i konkurentske prednosti. Zbog toga nam trebaju mir, stabilnost, smanjenje tenzija koje su jako narasle u posljednjim mjesecima i potpuno okretanje egzistencijalnim pitanjima, životnim potrebama građana - izjavio je Dnevni avaz predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić na današnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Eashingtonu predvodi bh. izaslanstvo.

''Ovo je veoma važan događaj. S ovim međunarodnim financijskim institucijama imamo dugogodišnju kvalitetnu i vrlo konstruktivnu suradnju. Brojni projekti realiziraju se u BiH. Trenutno ih je 14 u fazi realizacije i njih radimo sa Svjetskom bankom. Posebno je važno da još jednom sa MMF-om izvršimo analizu do sada realiziranih prethodnih mjera u vezi s Pismom namjere i da dogovorimo dinamiku realizacije narednih aktivnosti s obzirom na to da će delegacija MMF-a u BiH doći vjerojatno krajem studenog ili početkom prosinca u novi pregled realizacije pisma namjere i brojnih strukturnih mjera kako bi se odobrila naredna tranša krajem godine ili početkom 2017.'', rekao je Zvizdić.

Upitan što će biti u fokusu tih razgovora, kazao je da su to ustvari brojne reforme koje su vrlo jasno definirane unutar Pisma namjere.

''MMF u tom smislu daje kvalitetnu tehničku i stručnu pomoć, a reforme će se provesti u vrlo važnim sektorima i oblastima za BiH kao što je fiskalni sektor, što će povećati financijsku disciplinu, zatim bankarski sektor u kojem ćemo povećati nivo kontrole, monitoringa rada banaka u BiH, zatim harmonizacija zakona između entiteta i brojne druge mjere koje će voditi k financijskoj stabilnosti, odgovornosti, povećanju prihoda, konačnom rješavanju brojnih parafiskalnih nameta'', rekao je Zvizdić za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close