Ispunjavanje EU uvjeta

Zvizdić se pohvalio napretkom BiH

Vijesti / Flash | 13. 09. 2016. u 14:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić upoznao je danas u Sarajevu veleposlanike zemalja članica Europske unije u BiH s napretkom koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u ispunjavanju uvjeta za članstvo u Europskoj uniji.

Rekao je da BiH i cjelokupan Balkan imaju europsku perspektivu koja donosi mir i stabilnost u regiji. Upoznao je prisutne veleposlanike s realiziranim ciljevima iz Reformske agende, s usvojenim strategijama, zakonima i zakonskim propisima i naglasio veliki značaj regionalne suradnje.

Zvizdić je govorio i o značaju aktiviranja MAP-a i rekao da je NATO proces u Bosni i Hercegovini sinonim za mir, stabilnost, nove investicije i da je svaki naredni korak snažna poruka prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući VMBiH informirao je prisutne veleposlanike i sa značajem izgradnje mosta u Gradišci koji je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu i inzistirao na ubrzanju procedura koje će osigurati početak izgradnje mosta na rijeci Savi.

Veleposlanici zemalja članica Europske unije su čestitali predsjedavajućem Zvizdiću i Vijeću ministara BiH na ostvarenim rezultatima i na vrlo ozbiljnom i predanom radu državnih institucija u ispunjavanju uvjeta dobivenih od Europske unije, priopćeno je iz VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close