Sjednica

ŽZH učinila prvi korak ka kurikularnoj reformi u obrazovanju

Izdvajaju se izmjene tri zakona kojima će ŽZH napraviti prvi korak ka kurikularnoj reformi obrazovanja.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2024. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaesta redovita sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, s 15 točaka dnevnog reda, održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Izdvajaju se izmjene tri zakona kojima će ŽZH napraviti prvi korak ka kurikularnoj reformi obrazovanja.

Po skraćenom postupku bit će usvojeni, uz amandmane, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi.

Bitno je naglasiti da se ovi zakoni tiču kurikularne reforme i zato se rade po skraćenoj proceduri da bi se mogli nabaviti udžbenici. Jako mi je drago da je naša županija krenula u tom smjeru, da radi na reformi sa željom da unaprijedimo obrazovanje, izjavio je uoči početka sjednice za portal Jabuka.tv predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o izvršenju Proračuna ŽZH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine, prenosi Jabuka.tv.

U Izvješću se navodi na što smo potrošili novce, koji su prihodi i rashodi… Dužni smo to donijeti do sredine ove godine, a ove godine smo to uradili nešto ranije nego inače s obzirom da je prethodnih godina ovo izvješće usvajano krajem lipnja, objašnjava Jelčić za Jabuka.tv.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine ŽZH našao se i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvješća o stanju u prostoru ŽZH za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

Drago mi je da se donosi ovaj zaključak jer se ide u izradu novog prostornog plana Županije Zapadnohercegovačke. To je jako pohvalno i pohvaljujem ministra Širića što se odlučio na ovaj korak, zaključio je Jelčić u izjavi za portal Jabuka.tv.

Kopirati
Drag cursor here to close