Reakcije zbog Krešića

Američko veleposlanstvo protiv mostarskog novinara

Vijesti / Politika | 31. 08. 2024. u 14:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sjedinjene Države oštro osuđuju i odbacuju nedavne komentare kandidata za člana Upravnog odbora TV Federacije BiH'', objavilo je američko Veleposlanstvo u BiH na mreži X ne navodeći imenom o kojem se kandidatu radi.

''Njegovi sramotni pozivi na daljnju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije BiH su destruktivni, neodgovorni i nedosljedni izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar euroatlantskih institucija. Ne samo da su njegovi prijavljeni pozivi na obnovu Herceg-Bosne opasni i antidaytonski, oni su uvredljivi i regresivni, nego ga, po našem mišljenju, čine i nekvalificiranim za bilo koju poziciju u javnom emitiranju. Politički lideri moraju prestati sklapati dogovore koji potkopavaju funkcionalnost institucija i ignoriraju interese svih konstitutivnih naroda zarad promicanja vlastitih, uskih političkih interesa'', navode iz Veleposlanstva SAD u BiH u objavi na društvenoj mreži X.

U javnosti se, objavila je Fena, nedavno pojavila snimka na kojoj novinar Zoran Krešić navodno poziva na “blokadu države” i “povratak Herceg-Bosne”. Krešića je HDZ BiH predložio za mjesto u Upravnom odboru Federalne televizije.

Kopirati
Drag cursor here to close