Sastanak s Wesselyjem

Bećirović: Dodikovo odličje Putinu predstavlja civilizacijsku sramotu

''To samo pokazuje da je on marioneta Putina sa zadatkom destabilizacije ovog dijela Europe'', kazao je Bećirović.
Vijesti / Politika | 10. 01. 2023. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović tijekom susreta sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH generalom Antonom Wesselyjem izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj suradnji EUFOR-a s Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini, lokalnim zajednicama i tijelima za provedbu zakona.

U tom kontekstu istaknuta je važnost potpisanog novog Ugovora o suradnji i obuci za 2023. godinu između EUFOR-a i Oružanih snaga BiH, posebice s PSOTC-om - Centrom za obuku za sigurnosne operacije.

Istaknuta je važnost uloge EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kao jamca stabilnosti i sigurnosti. Poručeno je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve njene građane, kao i doprinosu međunarodnom miru.

Ukazano je na pokušaj narušavanja sigurnosti i mira u Bosni i Hercegovini, uz zajedničko djelovanje vanjskih i unutarnjih aktera koji koriste otvorene prijetnje, kao i hibridne metode djelovanja. Član PBiH Bećirović je osudio neustavno obilježavanje 9. siječnja u entitetu RS, ocjenjujući da predstavlja izravno podrivanje institucija Bosne i Hercegovine.

''Odličje koje je Milorad Dodik uručio Vladimiru Putinu predstavlja civilizacijsku sramotu. Takav nemoralan čin nije pao na pamet nijednom političaru u Europi. To samo pokazuje da je on marioneta Putina sa zadatkom destabilizacije ovog dijela Europe'', kazao je Bećirović.

Bećirović je odao priznanje za uspješno održanu vježbu EUFOR-a 'Brzi odgovor 2022.', uz sudjelovanje 20 zemalja koje su demonstrirale EUFOR-ove sposobnosti i odlučnost u doprinosu očuvanju sigurnog okruženja za sve građane. Naglašeno je da je to vježba koja je ponovo pokazala predanost Europske unije europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine. Bećirović i Wessely izrazili su želju da se i u narednom razdoblju nastavi uspješna suradnja EUFOR-a i Bosne i Hercegovine kakva je bila prethodnih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close